Een bijzondere locatie in Zutphen

Bijzonder wonen in Zutphen

Locatie Zutphen

Neocura Zutphen streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg voor haar bewoners. De zorgorganisatie biedt begeleiding en ondersteuning aan volwassenen (vanaf ongeveer 45 jaar) met psychiatrische kenmerken, waarbij er ook sprake is van somatische problemen. De hulpvraag van onze bewoners op de locatie en daarmee het bieden van onze zorg, is gericht op de invulling van de dagstructuur van de bewoners, het helpen invullen van de sociale contacten en bewegingen, de uitdagingen op het gebied van cognitieve en emotionele beperkingen, persoonlijke verzorging in de algemene dagelijkse levensbehoeften en indien nodig verpleging.

We bieden hier 24 uurs begeleid wonen, waardoor er ook altijd in de nacht iemand aanwezig is. Het zorgteam bestaat uit een verscheidenheid aan disciplines zoals: woonbegeleiders, helpenden (+), IG-verzorgenden, verpleegkundigen en persoonlijk begeleiders. Zij worden ondersteund door de teamleider, in samenspraak met de gedragsdeskundige. 

In Zutphen hebben we per 1 juni 2023 een contractering voor Zorg in Natura met het zorgkantoor Zilveren Kruis voor de indicaties GGZ1 t/m GGZ4 incl. DB en excl. BH.

Exclusie criteria op deze locatie zijn:
- bij aanvang van de zorg is er sprake van palliatieve zorg
- actieve verslavingsproblematiek, waarbij middelengebruik nog problematisch is

We eten hier alle maaltijden gezellig samen in de woonkamer. Kom gerust een kijkje nemen of neem contact op voor meer informatie!

Bijzonder wonen

Bewoners aan het woord over
wonen bij Neocura

Ik heb het gevoel dat hier mensen zijn die echt om me geven. Daar doe ik het allemaal voor, ik was er anders allang niet meer geweest zeg ik wel eens.

J. P / 20 jaar

Bewoner van het Hofje

Eindelijk ziet iemand dat ik wat kan; ik ben gevraagd voor de cliëntenraad! Vroeger zag iedereen mij als dom, nu mag ik eindelijk laten zien wat ik kan.

 Anoniem

Bewoner van het Hofje

Ik heb een mooi uitzicht op het park vanuit mijn studio. Neocura ligt op een toplocatie, ik ben zo in het centrum. Er wordt goed gekeken naar de wensen van de cliënt en daar wordt de zorg waar het mogelijk is op aangepast. 

G.v.W.

Bewoner van de Kazerne

Een bijzondere locatie in Zutphen

Hagepoortplein 5
7201LN Zutphen

Op werkdagen telefonisich
bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur

06-45718704
info@neocura.nl

Neem contact met ons
op en/of plan een kennismaking!