DAGBESTEDING

Op de locatie in Arnhem is de dagbesteding van Neocura gevestigd.

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners meedoen in de maatschappij.

Dit kan middels werk, studie of hobby zijn. In sommige gevallen is de afstand of de drempel tot de maatschappij nog (te) groot. In die situatie kan een bewoner deelnemen aan de activiteiten van de dagbesteding. Zo wordt de bewoner ook aangezet tot een gezond dag- en nachtritme en actief bezig zijn. Dagbesteding spreekt iemand aan op zijn/haar vaardigheden en kwaliteiten. Samen met de activiteitenbegeleider stel je een plan op dat past en aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

Onze dagbestedingsplek bestaat uit verschillende ruimtes, waarin we verschillende activiteiten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan houtbewerking en andere technische klusjes, groenvoorziening, koken en bakken, sport-gerelateerde activiteiten, schilderen en nog veel meer. Met elkaar bekijken we wat het beste bij je past.

lees meer
Lees minder

Op de dagbesteding worden de cliënten begeleid door een activiteitenbegeleider, die ook hun vaste aanspreekpunt is.

Op deze manier wordt er gewerkt aan ontwikkeling van kwaliteiten, maar kan je ook op ieder moment van de dag terecht bij de vaste begeleider als je iets dwars zit. Tijdens de dagbesteding staat de begeleider naast de cliënt in het werkveld. De dagplanning stemmen we af op de doelen en het niveau van de cliënt. Door middel van gesprekken wordt continu bekeken of de cliënt niet op zijn/haar tenen moet lopen en/of het dagprogramma aangepast moet worden. Wij willen een veilige en kleinschalige omgeving bieden waarin structuur en duidelijkheid van belang zijn. Al onze dagbesteding vindt plaats op locatie, echter soms worden specifieke activiteiten in het bijgelegen bos/park gehouden of werken we samen met omliggende bedrijven. Zo is er sinds 2020 een samenwerking met de Drie Gasthuizen (ouderencentrum aan de overkant gelegen), waar bewoners van Neocura wekelijks op bezoek gaan. Zij nemen dan zelfgebakken lekkers mee en gaan wandelen en/of kletsen met de ouderen. Een mooie zingeving voor onze bewoners, die op deze wijze iets kunnen betekenen voor de maatschappij.

Bijzonder wonen in arnhem

Onze dienstverlening

24 uurs begeleiding / beschermd wonen 

Een van de belangrijkste behoeften van een mens is veiligheid en de ruimte om te ontwikkelen. Wij werken vanuit het principe dat vallen en opstaan erbij horen...

Dagbesteding

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners meedoen in de maatschappij. Dit kan middels werk, studie of een hobby zijn...

Ambulante begeleiding

Loop je vast in het dagelijks leven of heb je het gevoel dat je ondersteuning kan gebruiken? De ambulante begeleiders van Neocura staan klaar om je te helpen, je leven weer op orde te krijgen.

Twee bijzondere locaties:
'Kazerne '&' Het Hofje'

Thomas A. Kempislaan 102
6822 LS  Arnhem

Op werkdagen telefonisich
bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur

026-8401251 of 06-12 29 93 33
info@neocura.nl

Neem contact met ons
op en/of plan een kennismaking!